Laden Evenementen

« Alle evenementen

Presentatieconcert Andries Bogerd, orgel …>

2 juni, 17:00 - 18:00

Vanmiddag geeft Andries Bogerd zijn presentatieconcert als nieuwe organist van de Maranathakerk. Hij is half april met zijn werk in Den Haag begonnen.

Andries Bogerd is de opvolger van Bert van Stam. Van Stam begon in 2018 in Den Haag, maar was sinds vorig jaar al op part-time basis tevens organist van de Oud-katholieke Gertrudiskathedraal in Utrecht. Op 21 april vond in een feestelijke dienst het afscheid van Bert van Stam plaats en aansluitend de intrede van Andries Bogerd. Bogerd mag zich plaatsen in een lijn van opvolging met namen als Adriaan C. Schuurman en dr. Arie Eikelboom.

Andries Bogerd (*2003) werd voorbereid op zijn conservatoriumstudie door Yde Raap. In september 2020 startte hij zijn studie bij Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen.

Sinds 2021 studeert hij hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daarnaast krijgt hij bijvak piano van Wim Voogd. Ook studeert hij kerkmuziek aan Codarts Hogeschool voor de kunsten Rotterdam.

Masterclasses en lessen volgde hij bij Michel Bouvard, Hayo Boerema, Leo van Doeselaar, Anton Pauw en Daan Manneke. In 2023 won hij het Duyschot Orgelconcours in Amsterdam.

Het presentatieconcert op het Mense Ruiter orgel (1952, IIP/23) van de Maranathakerk, het eerste grote orgel van Ruiter, begint vanmiddag om 17.00 uur. Het duurt een uur. Op het programma staan werken van Bach, De Wolf, Hindemith en Schuurman. De toegang is gratis. Na afloop kunnen de bezoekers onder het genot van een drankje kennis maken met Andries Bogerd.

Verdere informatie: website Andries Bogerd.

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie: