Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

februari 2019

Mantjoe: minderheid in China

20 februari; 14:30 - 16:30

Van de totale bevolking van China behoort 0,7 procent tot de Mantjoe-minderheid; dat is zo'n tien miljoen personen. De Mantjoes vormen de grootste minderheid in China zonder een eigen autonoom gebied. Op sociaal-economisch gebied behoren ze tot een ontwikkelde groep. Ook hun literatuur is vermaard, zij het hier compleet onbekend. Over deze interessante bevolkingsgroep houdt Fresco Sam-Sin een voordracht. Hij geeft de sjamanen, khans, soldaten en het gewone volk een stem. Hij is docent aan de Universiteit Leiden. De toegang is…

Meer weten »

Goederen inleveren voor de bazaar

23 februari; 10:00 - 12:00
bazaar-maranathakerk-denhaag

Vanochtend kunnen tussen 10 en 12 uur goederen worden ingeleverd voor de grote bazaar in het najaar. U kunt brengen: boeken (kunst, historie, literatuur), brocante, schilderijen, antiek, goede kleding, serviesgoed, klein huisraad, speelgoed, tassen, schoenen, sieraden. Geen meubels, geen loodzware tv's en geen te oude computers. Er volgen nog meer inleverdagen: op de zaterdagen 13 april, 15 juni, 24 augustus en 31 augustus. De bazaar is op 6 en 7 september.

Meer weten »

Kester Freriks over ‘ons Indië’: paradijs of wingewest?

27 februari; 20:00 - 22:00
€5

De schrijver Kester Freriks, geboren in Jakarta, komt naar Den Haag voor een gesprek over Nederlands Indië. In zijn boekje Tempo Doeloe, een omhelzing bepleit hij een nieuw evenwicht in het denken over het koloniale verleden. Nederlanders met een band met Nederlands-Indië hebben hun wereld in de tropen nooit kunnen vergeten, constateert Freriks. Het land leeft bij hen voort als paradijselijke tropische archipel. Anderen leggen tegenwoordig meer nadruk op koloniaal geweld. Toch is voor veel mensen, uit diverse bevolkingsgroepen, de eerste…

Meer weten »

maart 2019

Koffie met levende muziek

6 maart; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur staat de koffie klaar. Met op de eerste woensdag van de maand met levende muziek. Vanochtend de Haagse harpiste Carla Bos met vertellingen uit 'Sagen van de Rijn', geïllustreerd met sprankelende melodieën op de harp. Koffie en muziek zijn gratis. Bij de uitgang staat een mandje voor giften om de kosten te dekken.

Meer weten »

Inleveren boeken voor extra boekenmarkt Boek & Bar

9 maart; 10:00 - 12:00

Dit voorjaar wordt een extra boekenmarkt gehouden, op zaterdag 30 maart. Boeken kunnen worden ingeleverd op zaterdag 9 maart, tussen 10 en 12 uur. Bij voorkeur boeken op het gebied van kunst, cultuur, historie, literatuur. Geen encyclopedieën. Op 9 maart kunnen ook andere goederen worden ingeleverd, voor de grote bazaar in het najaar. Denkt u aan goede kleding, antiek, brocante, schilderijen, sieraden, schoenen, tassen, speelgoed, serviesgoed, keukengerei, klein huisraad, enz. Geen meubels en geen loodzware tv's.

Meer weten »

Dineren voor een vriendenprijs

13 maart; 18:00 - 19:30

Elke tweede woensdag van de maand is er in de Maranathakerk een smakelijke en gezellige maaltijd. En dat voor een vriendenprijs: slechts vijf euro. Iedereen is welkom. Vanaf 17 uur is er gelegenheid voor een drankje. De maaltijd is van 18 tot 19.30 uur. Reserveren: bel (070) 352 14 78 (Nell/Siep de Vries). Of zet uw naam op de intekenlijst in de hal.

Meer weten »

Cantatedienst, muziek van Purcell en Boyce

17 maart; 10:30 - 11:45

Vanochtend is er een cantatedienst. In de kerkdienst wordt het motet over Psalm 119 van Henry Purcell (1659?-1695) uitgevoerd. En 'The Lord is my Light' van William Boyce (1711-1779) ’. Uitvoerenden zijn leden van het Haagse barokorkest Musica Poëtica met zangers onder leiding van Jörn Boysen (foto). Voorganger is ds. Martine Nijveld. Organist is Bert van Stam. Om 10.00 uur geeft de dirigent een educatieve toelichting op de cantate in de gemeentezaal. De dienst begint om 10.30 uur. Na afloop…

Meer weten »

Hup! Weer een nieuwe kerk erbij

20 maart; 14:30 - 16:30

Na de Tweede Wereldoorlog beleefde Nederland, en ook Den Haag, een explosie op het gebied van kerkbouw. In tien jaar tijd werden vele nieuwe gebedshuizen gebouwd. Wat school er achter deze bouwwoede? Kunsthistoricus Jan Goossensen, die studie maakte van de bouwhistorie van de Maranathakerk, houdt een voordracht met beelden over enkele markante Haagse gebouwen. Toegang gratis, bij de uitgang collecte.

Meer weten »

Haags Kleinkoor onder leiding van Hans Jansen

24 maart; 17:00 - 18:00

Vanmiddag zingt het Haags Kleinkoor onder leiding van Hans Jansen passiemuziek uit de zestiende en zeventiende eeuw. Deze weken is het de 40-dagentijd, de vier weken voor Pasen. Het koor zingt werken van Lasso, Brant, Burgk, Franck, Schütz. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

Meer weten »

Jodenmoord voor pubers verklaard

27 maart; 20:00 - 22:00

Wat leren scholieren over de Tweede Wereldoorlog, met name over de gruwelen van het nazisme? Stefan Kras is docent geschiedenis op een middelbare school voor islamitisch onderwijs in Rotterdam. Hij vertelt over zijn rijke en hoopgevende ervaringen. Er zijn goede methoden ontwikkeld om pubers de essentialia van de Tweede Wereldoorlog bij te brengen, inclusief de verschrikkingen van Auschwitz (foto).

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen