Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

april 2019

Voordracht met beelden: De kracht van Rembrandt

24 april; 20:00 - 22:00
€5

Het is dit jaar Rembrandtjaar: de schilder overleed 350 jaar geleden. Als aanvulling op de grote exposities (Mauritshuis, Rijksmuseum) organiseert de Maranathakerk een middag over een onderbelicht thema: de kracht van zijn bijbelse voorstellingen. Spreker is Jan Riemersma, theoloog en schrijver van het boek 'Een glimp van de hemel, het geheim van Rembrandts geloof' (2017). Volgens hem is Rembrandt nog beter te begrijpen als we zijn bronnen kennen. 'Hij leefde niet op een eiland; op alle mogelijke manieren was hij…

Meer weten »

Musica Poëtica: concert voor toetsinstrumenten

28 april; 17:00 - 18:00

Vanmiddag pakt het Haags barokorkest Musica Poëtica uit met een concert voor toetsinstrumenten: virginaal, klavecimbel en orgel. Uitvoerenden zijn Martin Küster, Vincent Ranger en Jörn Boysen. De toegang is gratis; bij de uitgang wordt en collecte gehouden.

Meer weten »

mei 2019

Concert: koffie met accordeonmuziek

1 mei; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur staat de koffie klaar. Extra: op de eerste woensdag van de maand levende muziek. Vanochtend brengt het duo Iris Oberstadt en Hans van der Maas, internationaal bekende accordeonisten, een aantrekkelijk programma van oude en nieuwe volksmuziek. Koffie en muziek zijn gratis. Bij de uitgang staat een mandje voor giften om de kosten te dekken.

Meer weten »

Avond van dodenherdenking: muziek, stilte, wandeling

4 mei; 19:00 - 19:25

Op de avond van Dodenherdenking, zaterdag 4 mei, is de Maranathakerk open. Er is een kort programma met muziek en declamatie. De bezoekers krijgen een bloem en een kaartje uitgereikt, waarop ze een persoonlijke gedachte en een wens kunnen schrijven. Aansluitend is er een gemeenschappelijke wandeling naar het Haags oorlogsmonument voor het Vredespaleis. Daar is om klokslag acht uur een korte plechtigheid met twee minuten stilte, het Wilhelmus en een defilé. Ook de meegebrachte bloemen kunnen dan worden neergelegd. Aanvang…

Meer weten »

Dineren voor een vriendenprijs

8 mei; 18:00 - 19:30

Elke tweede woensdag van de maand is er in de Maranathakerk een smakelijke en gezellige maaltijd. En dat voor een vriendenprijs: slechts vijf euro. Iedereen is welkom. Vanaf 17 uur is er gelegenheid voor een drankje. De maaltijd is van 18 tot 19.30 uur. Reserveren: bel (070) 352 14 78 (Nell/Siep de Vries). Of zet uw naam op de intekenlijst in de hal.

Meer weten »

Harma van der Heiden, advocaat ‘pro Deo’

15 mei; 14:30 - 16:30

Harma van der Heide-Boertien is een veelzijdig juriste. Ze werkte bij de rechtbank Den Haag en bij de Raad van State. De laatste jaren was de sociale advocatuur haar boeiende werkterrein: vreemdelingenrecht, sociaal zekerheidsrecht, huurrecht, personen- en familierecht en arbeidsrecht. Daarover komt ze een middag vertellen. Hoe is het om in Den Haag 'pro Deo'-advocaat te zijn? En hoe staat het met de toegang van min- en onvermogenden tot het recht in Nederland? Toegang gratis, bij de uitgang is er een…

Meer weten »

Concert: strijkerstrio Momoko Noguchi

19 mei; 17:00 - 18:00

Vanmiddag concerteert het strijkerstrio Momoko Noguchi. Het bestaat uit drie leden van het Residentie Orkest. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte om de kosten te bestrijden.

Meer weten »

Cantatedienst, muziek van Buxtehude

26 mei; 10:30 - 11:45

Vanochtend wordt in de kerkdienst een cantate van Dieterich Buxtehude uitgevoerd, ‘Ich bin eine Blume zu Saron'.  Uitvoerenden zijn leden van het Haagse barokorkest Musica Poëtica met zangers onder leiding van Jörn Boysen (foto). Voorganger is ds. Martine Nijveld. Organist is Bert van Stam. Om 10.00 uur geeft de dirigent een educatieve toelichting op de cantate in de gemeentezaal. De dienst begint om 10.30 uur. Na afloop koffie. De toegang is vrij, collecte voor de onkosten bij de uitgang.

Meer weten »

Rabbijn Tamarah Benima over religie en cultuur

29 mei; 20:00 - 22:00
€5

Avond met Tamarah Benima, schrijfster en rabbijn. Over jodendom, christendom en cultuur. In de Volkskrant vertelde ze over haar kijk op religie. ‘Je hoort bij het joodse volk door geboorte. Daardoor kun je in principe de religie invullen zoals je wilt. Er zijn atheïstische joden, zoals mijn vader was, of gelovige joden, zoals mijn moeder was. Niet je sjoelbezoek bepaalt of je joods bent. Dat is anders dan bij het christendom, waar je christen bent op basis van een geloofsovertuiging.…

Meer weten »

juni 2019

Koffie met levende muziek

5 juni; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Iedere woensdagochtend van 10 tot 12 uur staat de koffie klaar. Met op de eerste woensdag van de maand met levende muziek. Vanochtend Helmi Verhoeven, zang en Roel van der Wal, piano. Ze verzorgen een hartverwarmend programma met serenades van componisten als Schubert en Schumann. Koffie en muziek zijn gratis. Bij de uitgang staat een mandje voor giften om de kosten te dekken.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen