Cultureel en levenbeschouwelijk programma

De Maranathakerk heeft ‘cultuuroverdracht’ hoog in het vaandel staan. Ze biedt voor belangstellenden uit Den Haag een breed programma op cultureel en levensbeschouwelijk gebied. Er zijn het hele jaar door thematische avonden en -middagen, waarop gastsprekers belangwekkende actuele onderwerpen in perspectief zetten. Verder zijn er maandelijks op de late zondagmiddag laagdrempelige concerten van hoog niveau.

Als gevolg van de coronapandemie konden de afgelopen jaren nauwelijks activiteiten worden georganiseerd. Het programma is in september 2022 hervat. Voor details: zie de Agenda.

Gesprek op woensdagmiddag

Elke tweede woensdag van de maand is er een informele middagbijeenkomst met een gastspreker, onder het genot van een kopje thee of koffie.  De onderwerpen zijn gevarieerd. Voor het actuele programma: zie de Agenda.

De bijeenkomsten zijn van 14.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Voor de koffie wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Kringen & gespreksgroepen

Geloof in God kan een vertrouwen en steun geven in het leven. Desondanks komen we in het leven ook onherroepelijk voor uitdagingen te staan. Het kan prettig zijn met elkaar van gedachten te wisselen en zienswijzen te exploreren hoe het geloof kan helpen. Dat niet alleen; het gaat er ook om hoe wij elkaar kunnen helpen.
Voor al die zaken zijn er regelmatig gespreksgroepen. Er zijn ook kringen en activiteiten met minder of geen uitgesproken godsdienstige inhoud, die primair gericht zijn op uitwisseling van ervaringen en ideeën, of die gewoon gezellig zijn.