bazaar-maranathakerk-denhaag

Bazaar

Dit najaar vindt in de Maranathakerk weer een grote en gezellige bazaar plaats waar u allerhande tweedehands artikelen kunt kopen. Op dit moment geldt: toegang volgens de huidige coronamaatregelen (corona-app).

De bazaar van de Maranathakerk wordt dit jaar gesplitst.
1. Op zaterdag 9 oktober is er een kledingbeurs (kleding en schoenen), waarbij de bar open is met hapjes en drankjes, allerlei lekkers en etenswaren om in uw lunch te voorzien. Ook te koop: schilderijen.

2. Op vrijdag 26 november 15-20 uur en zaterdag 27 november 11-16 uur is er Boek & Bar: een boekenbeurs in adventstijd, waarbij ook een kerststand. Aan de bar is er op vrijdag ook winterkost verkrijgbaar als avondmaaltijd.

3. Vroege voorjaar 2022: koopjesmarkt met onder andere curiosa, brocante, huishoudelijke artikelen. Datum volgt.

Dit najaar wordt ook weer een loterij gehouden. Prijzen zijn overwegend dinerbonnen van goede restaurants in de buurt. De hoofdprijs is een getekend portret in kleur van de winnaar, door Hetty Huveneers.
Loten kosten 2 euro per stuk. Een boekje van 5 loten kost 10 euro.
De loten zijn te koop in de Maranathakerk. U kunt ze ook bestellen via e-mail: publiciteit@maranathakerkdenhaag.nl

De opbrengst van de bazaar is voor het werk van de Maranathakerk. Een deel wordt bestemd voor een ander goed doel, meestal een sociaal project in Den Haag. In 2017 is 1000 euro geschonken aan het Oecumenisch Aandachtscentrum in de Schoolstraat (binnenstad). Daar staat zes dagen per week de deur gastvrij open voor kwetsbare mensen ‘met een bijzonder levensverhaal’.
In 2018 is 1000 euro geschonken aan het Haagse project ‘Sleutelen met jongeren.’
De bazaar heeft in 2019 netto 13.400 euro opgebracht. De opbrengst in 2018 was 13.000 euro, in 2017 12.425 euro.

Voorlopig kunt u geen nieuwe goederen voor een volgende bazaar inleveren. Nader bericht over het inleveren volgt. Wilt u s.v.p. geen goederen voor de kerkdeur neerzetten?

Maranathakerk is groene kerk

De Maranathakerk heeft zich, samen met de andere locaties van de wijkgemeente Den Haag-west (Bergkerk en buurt-en-kerkhuis Bethel), aangemeld bij de landelijke GroeneKerkenbeweging. Daarmee is de kerk een van de vele tientallen ‘groene kerken’ in ons land. Doel is, het milieubewustzijn van individuele gemeenteleden te vertalen in structurele veranderingen, in de kerk (verlichting, isolatie) maar ook in duurzaamheidsprogramma’s in de buurt en de hele stad Den Haag.

De GroeneKerkenactie is een initiatief van Kerk in Actie en Tear.
 Kerk in Actie wil geïnspireerd door Jezus Christus, delen wat ons gegeven is. Om zo in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen. Kerk in Actie is het diaconale werk van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) die in haar visiedocument Kerk 2025 waar een Woord is, is een weg prioriteit geeft aan de zorg voor de schepping.
Tear wil het Koninkrijk van God zichtbaar maken, om zo onrecht en armoede uit te bannen.
Voor meer informatie over de GroeneKerkenActie: klik hier.

OBAK Berlijn

De Maranathakerk is lid van OBAK, de Otto Bartning Arbeitsgemeinschaft Kirchenbau in Berlijn. OBAK beheert een documentatiecentrum over leven en werk van de Duitse architect, cultuurfilosoof en publicist Otto Bartning. Bartning was mede-oprichter van de befaamde kunstenaarsopleiding Bauhaus. Op latere leeftijd was hij, na de Tweede Wereldoorlog, de geestelijke vader en hoofdontwerper van de befaamde 48 Duitse zogenaamde ‘noodkerken’, waarvan de Maranathakerk een uniek prototype is.

OBAK en de Maranathakerk onderhouden sinds 2008 hartelijke betrekkingen. Met steun van de Europese Unie (Grundtvigfonds voor volwasseneneducatie, thans Erasmus + geheten) zijn van 2009 tot 2014 twee uitwisselingsprojecten gerealiseerd.
De Maranathakerk maakte verder van 2015 tot 2017 deel uit van het EU-project ‘Sacrale ruimten als Europese plaatsen van herinnering’ (tien partners in acht Europese landen). De Haagse partner was Kerk in Den Haag. Dit medium (maandblad en website) publiceerde in mei 2017 een speciale uitgave, waarin de Maranathakerk prominent figureerde. Bekijk deze uitgave: klik hier.

Zie ook de Duitse website van Obak: http://www.otto-bartning.de

Privacyreglement

Voor de Maranathakerk, Bergkerk en buurt-en-kerkhuis Bethel (Den Haag-West) geldt een privacyreglement ingevolge de Europese regelgeving. Voor de tekst: klik hier.