Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert ‘Resonances’, dialoog tussen barok en nieuwe muziek …>

10 mei, 20:00 - 21:00

Resonances is een concert van een uur, waarin stukken van barokcomponisten worden afgewisseld en gecombineerd met nieuwe composities. Op deze manier ontstaat er een muzikale dialoog tussen heden en verleden, zowel doordat de nieuwe composities om de barokstukken heen draaien, als doordat we “oude” en “nieuwe” klanken spelen met “oude instrumenten” – replica’s van barokinstrumenten

Oud en nieuw geluidsmix

Kom naar dit unieke concert waarin oude en nieuwe klanken in elkaar overvloeien en zo een link leggen tussen heden en verleden.

In dit programma presenteert het Oude Muziek ensemble Celeritas (Julia Hernández Sánchez, barokviool, en Eduardo Gaspar Polo Baader, traverso) een programma met barokstukken gecombineerd met nieuwe composities van Miguel Villanueva, Nirantar Yakthumba en Eduardo Gaspar Polo Baader.

Programma

  • Sonate Op. 2, Nr. 3 in D groot (ca. 1760/2023*). Muziek van Eduardo Gaspar Polo Baader en Albertus Groneman voor barokviool en traverso.
  • बगलामुखी (Bagalāmukhī) (2023*). Muziek van Nirantar Yakthumba voor traverso en elektronica.
  • Artificiosus Concentus (1715/2023*). Muziek van Johann Joseph Vilsmayr en Eduardo Gaspar Polo Baader voor barokviool solo.
  • Collage sur le temps (ca. 1731/2022). Muziek van Joseph Bodin de Boismortier en Miguel Villanueva Hering voor barokviool en traverso.

*De nieuw geschreven delen in deze stukken zijn in opdracht voor dit programma geschreven.

Celeritas
Celeritas is een jonge ensemble dat gevestigd is in Delft en Den Haag. Met hun concerten en projecten willen ze een gemeenschap vormen en vragen oproepen over de rol van kunstenaars in onze hedendaagse samenleving, hoe kunst zich zou moeten verhouden tot duurzaamheidsgerelateerde zaken, en hoe we kunnen luisteren naar muzikaal cultureel erfgoed terwijl we het relateren aan de wereld van vandaag.

Info en tickets: klik hier.

Gegevens

Datum:
10 mei
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Maranathakerk
2e Sweelinckstraat 156
Den Haag,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Gegevens

Datum:
10 mei
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Locatie

Maranathakerk
2e Sweelinckstraat 156
Den Haag,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie