Laden Evenementen

« Alle evenementen

Bart Wallet (VU) over bronnen van jodenhaat …>

24 april, 20:00 - 22:00

De Maranathakerk wijdt een avond aan de achtergronden en de bronnen van jodenhaat. Spreker is professor dr. Bart Wallet, hoogleraar joodse geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is bij uitstek deskundig om de oorsprong en de verspreiding van antisemitisme, zowel in het verleden als nu, te verklaren.

Antisemitisme bestaat al sinds de Middeleeuwen, maar neemt de laatste jaren in verscheidene landen sterk toe. In Nederland is regelmatig sprake van belediging en bedreiging van mensen met een Joodse achtergrond, zowel fysiek als online. Joodse scholen en synagogen worden beveiligd, en moeten soms sluiten vanwege bedreigingen. In en rond stadions klinken regelmatig antisemitische spreekkoren en in sommige gevallen is sprake van geweld tegen personen.

De Maranathakerk bestaat dit jaar 75 jaar. De kerk dateert uit 1949, enkele jaren na de bevrijding. Gezien de ligging van de kerk in Den Haag, op het terrein van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog, heeft de turbulente geschiedenis van de twintigste eeuw een vaste plaats in het culturele en levensbeschouwelijke activiteitenprogramma.

Na de voordracht van professor Wallet is er ruimte voor gesprek en debat.

De toegang voor de avond is € 5. Er kunnen geen kaarten worden gereserveerd. De deuren gaan open om 19.30 uur.

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
24 april
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie: