Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium ‘Heilige ruimte’ en presentatie boek over historie Maranathakerk

7 september; 16:00 - 17:00

Maranathakerk, interieur

De Maranathakerk is dit voorjaar tot gemeentelijk monument verklaard. Om dat te vieren wordt vrijdagmiddag 7 september een mini-symposium gehouden, met als thema ‘Heilige ruimte’. Hoe belangrijk is het voor een stedelijke samenleving, dat er ‘afgezonderde plaatsen’ zoals kerken zijn, zogenaamde ‘heilige ruimten’? Hoofdspreker is Claartje Kruijff uit Amsterdam, psycholoog en momenteel ‘theoloog des vaderlands’. Anderen zullen met een gesproken column kort op haar betoog reageren. Het zijn predikant Axel Wicke, tv-maker Tom Mikkers en Haags architect en pleitbezorger van wederopbouwarchitectuur Peter Drijver. Verder is er veel muziek: van Bach tot Satie, muziek die de ruimte tot klinken brengt.

Aansluitend wordt een boek gepresenteerd over de architectuur en de bouwhistorie van de Maranathakerk. Met inbegrip van biografieën van de mensen die de kerk vanaf 1949 hebben gebouwd en uitgebouwd, voorgangers en musici.
Titel: Een nieuw begin in Den Haag. 70 jaar Maranathakerk 1949-2019.
Auteur: Jan Goossensen.
Uitgave: De Nieuwe Haagsche.
Voor omslag: klik hier.
Het boek (€ 18,95) is verkrijgbaar op het symposium, in de boekhandel, via Bol.com en in de Maranathakerk.

Inloop vanaf 15.15 uur met koffie/thee en taart. Aanvang 16.00 uur, einde 17.00 uur. Daarna is in de gemeentezaal gelegenheid het glas te heffen. Einde: uiterlijk 18.00 uur. Toegang gratis.

Het symposium is de aftrap van een feestelijk weekeinde. Op zaterdag 8 september is de kerk van 10 tot 17 uur geopend vanwege Open Monumentendag. Op gezette tijden bespeelt Bert van Stam het orgel. Ook is er informatie over de architectuur en de bouwhistorie beschikbaar.

Op zondagochtend 9 september is er een cantatedienst met medewerking van het barokorkest Musica Poetica onder leiding van Jörn Boysen. Uitgevoerd wordt ‘De profundis clamavi’ van Nicolaus Bruhns, een tijdgenoot van J.S. Bach. Voorganger is ds. Martine Nijveld.

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,