Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Symposium ‘Heilige ruimte’

7 september; 16:00 - 17:00

Maranathakerk, interieur

De Maranathakerk is dit voorjaar tot gemeentelijk monument verklaard. Om dat te vieren wordt vrijdagmiddag 7 september een mini-symposium gehouden, met als thema ‘Heilige ruimte’. Hoe belangrijk is het voor een stedelijke samenleving, dat er ‘afgezonderde plaatsen’ zoals kerken zijn, zogenaamde ‘heilige ruimten’? Hoofdspreker is Claartje Kruijff uit Amsterdam, psycholoog en theoloog, beter bekend als ‘theoloog des vaderlands’. Anderen zullen kort op haar betoog reageren. Verder is er veel muziek: van Bach tot Satie, muziek die de ruimte tot klinken brengt.
Inloop vanaf 15.15 uur met koffie/thee en taart. Aanvang 16.00 uur, einde 17.00 uur. Daarna is de bar geopend tot 18.00 uur. Toegang gratis.

Het symposium is de aftrap van een feestelijk weekeinde. Op zaterdag 8 september is de kerk van 10 tot 17 uur geopend vanwege Open Monumentendag. Op zondagochtend 9 september is er een cantatedienst met medewerking van het barokorkest Musica Poetica onder leiding van Jörn Boysen. Uitgevoerd wordt ‘De profundis clamavi’ van Nicolaus Bruhns. Voorganger is ds. Martine Nijveld.

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,