Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Symposium ‘2000 jaar Arie’

25 oktober; 15:00 - 17:00

Dr. Arie Eikelboom, die vele jaren als musicus aan de Maranathakerk verbonden is geweest, werkt sinds een aantal jaren aan een uniek en gigantisch project. Hij beschrijft de historie van het kerklied in een boekenreeks van welgeteld zestien delen. In augustus heeft hij het laatste deel afgerond.

Ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft een initiatiefgroep het plan opgevat de voltooiing van deze reeks te vieren met een doordacht en vrolijk symposium. Omdat dr. Eikelboom in zijn studie teruggaat tot de allereerste sporen van de kerkzang, en eindigt met de nieuwste ontwikkelingen, is gekozen voor de veelzeggende titel ‘2000 jaar Arie’.

Het symposium vindt plaats in de Maranathakerk in Den Haag. Dat is de kerk waar Arie Eikelboom als cantor-organist het grootste deel van zijn werkzame leven, tot aan zijn pensionering in 2013, heeft doorgebracht. Vanuit Den Haag heeft hij verder talloze andere sporen nagelaten: als wetenschapper en Bachspecialist, hymnoloog, liturgiekenner, componist van kerkliederen, organist, docent, publicist, koordirigent, begenadigd verhalenverteller op gemeenteavonden en inspirerend opleider van vele amateurmusici in PKN-verband.

De datum van het symposium ‘2000 jaar Arie’ is vrijdag 25 oktober 2019, van 15 tot 17 uur. Adres: Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156 Den Haag. Aan het programma wordt gewerkt. Er wordt gestreefd naar een evenwicht tussen bijdragen in de vorm van speeches en muzikale onderdelen. Het laatste woord is, uiteraard, aan Arie Eikelboom.

Toegang tot het symposium is vrij. Er is voldoende ruimte, maar aanmelding wordt op prijs gesteld. Wie interesse heeft, kan een mail sturen aan: bertvanstam@gmail.com .

 

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,

Gegevens

Datum:
25 oktober
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
, ,