Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Presentatieconcert nieuwe organist Bert van Stam

3 juni; 17:00 - 18:00

Organist Bert van Stam (28) is de nieuwe musicus van de Maranathakerk. Met een presentatieconcert stelt hij zich op zondagmiddag 3 juni voor aan het Haagse publiek.

Het programma is gevarieerd. Het bevat muziek van Bach en Mozart, maar ook een compositie van de eerste musicus van de Maranathakerk Adriaan Schuurman. Verder een modern stuk ontleend aan popmuziek, een eigen compositie en een improvisatie. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met de nieuwe musicus kennis te maken.

Het orgel van de Maranathakerk is een middelgroot instrument uit 1952, gebouwd door Mense Ruiter uit Groningen. Vanwege de fraaie neobarokke klankstructuur geldt het als een van de vroegste voorbeelden van vernieuwende orgelbouw in Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

Bert van Stam, die gestudeerd heeft aan het conservatorium van Rotterdam (Codarts), neemt deze zomer in de Maranathakerk een cd op met orgelwerken die de klankrijkdom van het instrument demonstreren. Na het concert kunnen belangstellenden een exemplaar reserveren.

De toegang tot het concert is gratis. Na afloop wordt een bijdrage gevraagd voor de kosten.

(Foto Flow Fotografie)

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
3 juni
Tijd:
17:00 - 18:00
Evenement Categorie: