Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bach-cantatedienst 16 oktober …>

16 oktober 2022, 10:30 - 11:30

Voorganger is Mark van der Laan (foto). Organist is Bert van Stam. In deze dienst wordt een cantate van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, ‘Wiederstehe doch der Sünde’ (BWV 54).
Om 10.00 uur geeft dirigent Jörn Boysen een educatieve toelichting op de cantate. Hij behandelt oorsprong en strekking en wijst op enkele muzikale bijzonderheden. Deze toelichting wordt gegeven in de gemeentezaal. De aansluitende kerkdienst begint om 10.30 uur.

Informatie over de voorganger
Mark van der Laan (1978) uit Delft is de beroepen nieuwe predikant van de Maranathakerk. Momenteel is hij proponent. Hij heeft theologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit. Momenteel is hij pastoraal werker in de Nieuwe Badkapel op Scheveningen. Daarvoor was hij geestelijk verzorger in de ouderenzorg.

Informatie over de organist
Bert van Stam is de kerkmusicus van de Maranathakerk. Informatie: klik hier.

Informatie over Musica Poëtica
Het Haags barokorkest Musica Poëtica dat de cantate uitvoert, staat onder leiding van Jörn Boysen. Soliste is de alt Iris Bouman. Meer over Musica Poëtica: klik hier.

Bezoekers zijn zonder restricties welkom. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de kerkmuziek in de Maranathakerk.

De dienst is desgewenst ook te volgen via internet, direct en achteraf. Er is een uitstekende geluidsverbinding (Kerkomroep audio) en een beeldverbinding (YouTube).
Luisteren: klik hier.
Kijken: klik hier.
Orde van Dienst: klik hier.

Gegevens

Datum:
16 oktober 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
16 oktober 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie: