Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert: nieuwe muziek voor orgel, 1 oktober

1 oktober 2021, 15:00 - 17:00

Zeven studenten compositie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag hebben een muziekstuk geschreven, speciaal voor het orgel in de Maranathakerk. De (korte) stukken worden vanmiddag tijdens een publiek concert uitgevoerd door Bert van Stam, de kerkmusicus van de Maranathakerk.

De studenten zijn bij hun project bijgestaan bijgestaan door Guus Janssen, docent aan het conservatorium.
Bert van Stam schrijft: ‘Grote toonclusters, gefluit door halfopen registers, eeuwenoude polyfonie, spannende verhalen, vogelgeluiden, het komt allemaal voorbij. Maar in sommige werken zijn ook referenties aan grote orgelcomponisten als Maurice Duruflé en Marcel Dupré te horen. Laat u verrassen en kom luisteren.’

De compositieafdeling van het Haagse conservatorium heeft een goede reputatie. De studenten komen uit alle delen van de wereld. Wat voor de meesten van hen nieuw is, is schrijven voor kerkorgel. Welke bijzondere klanken kun je allemaal uit zo’n machine halen? Uit het contact dat was gegroeid tussen Guus Janssen en Bert van Stam, die zelf ook componeert, groeide het idee van het samenwerkingsproject. Wat de jonge componisten op papier hebben gezet, zal vanmiddag onder de handen en voeten van de kerkmusicus van de Maranathakerk tot klinken worden gebracht.

Datum: vrijdag 1 oktober. Inloop vanaf 15 uur. Adres: Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156, Den Haag. Toegang vrij.
Programma: bertvanstam.org/agenda/2021-10-01 .

Toegang conform de actuele coronamaatregelen (corona-app).

Gegevens

Datum:
1 oktober 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
1 oktober 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Evenement Categorie: