Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Alain Verheij over ‘God en ik’

30 januari; 20:00 - 22:00

- €5

Voordracht door Alain Verheij over zijn leven en zijn werk. Aansluitend gesprek met het publiek.

Alain Verheij (1989) is een fenomeen. Hij is schrijver, journalist, blogger, dominee en zelfbenoemd ‘Theoloog des Twitterlands’.
Alain Verheij neemt in zijn boek God en ik de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een jonge 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag.

Hij schrijft persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een “detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

Alain Verheij studeerde theologie, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en Ugaritische taal en doet op dit moment promotieonderzoek naar dat laatste onderwerp aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van dagblad Trouw en is een van de curatoren van de Blendle-rubriek Geest. Wekelijks is hij als huisdeskundige op gebied van religie te horen bij De ochtend op Radio 1.

De toegangsprijs voor de avond met Alain Verheij in de Maranathakerk is 5 euro, inclusief koffie/thee. De avond is van 20 tot 22 uur.

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie: