Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

mei 2018

Nederland als oud wereldrijk – met 60 miljoen moslims

30 mei; 20:00 - 22:00
€5,00

Toen Nederland nog een koloniaal wereldrijk was met 60 miljoen moslims in Nederlands-Indië, verdiepte wetenschapper, avonturier (en spion) Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936) zich grondig in de islam en werd zelf moslim. Over hem heeft Philip Dröge een boeiende biografie geschreven, Pelgrim. Snouck Hurgronje was arabist, islamkenner en kenner van talen en culturen van Indonesië. Tevens was hij regeringsadviseur en als zodanig betrokken bij de zuivering van Atjeh. In zijn boek schetst de auteur het leven van Snouck Hurgronje in twee…

Meer weten »
juni 2018

Presentatieconcert nieuwe organist Bert van Stam

3 juni; 17:00 - 18:00

Organist Bert van Stam (28) is de nieuwe musicus van de Maranathakerk. Met een presentatieconcert stelt hij zich op zondagmiddag 3 juni voor aan het Haagse publiek. Het programma is gevarieerd. Het bevat muziek van Bach en Mozart, maar ook een compositie van de eerste musicus van de Maranathakerk Adriaan Schuurman. Verder een modern stuk ontleend aan popmuziek, een eigen compositie en een improvisatie. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje met de nieuwe musicus…

Meer weten »

Buurtkoffie met levende muziek

6 juni; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Kom gezellig koffie drinken in de Maranathakerk. Elke woensdag van 10-12 uur. Bovendien op iedere eerste woensdag van de maand met gevarieerde levende muziek: klassiek, modern, koorzang, solisten enz. Toegang vrij, collecte voor de onkosten bij de uitgang.

Meer weten »

Waarom zouden we lezen? Arjen van Meijgaard over literatuur

13 juni; 14:30 - 16:30

Een middag over de waarde van literatuur. Hagenaar Arjen van Meijgaard heeft onlangs zijn debuutroman gepubliceerd, ‘We hebben alles bij ons.’ Wat beweegt een leraar Nederlands om het literaire pad op te gaan? Lezen scholieren – en volwassenen – nog wel literatuur en waarom zouden ze dat moeten doen? Voordracht en gesprek.

Meer weten »

Goederen inleveren voor de bazaar

16 juni; 10:00 - 12:00
bazaar-maranathakerk-denhaag

Vanochtend kunnen tussen 10 en 12 uur goederen worden ingeleverd voor de grote bazaar in het najaar. U kunt brengen: boeken (kunst, historie, literatuur), brocante, schilderijen, antiek, goede kleding, serviesgoed, klein huisraad, speelgoed, tassen, schoenen, sieraden. Geen meubels, geen loodzware tv's en geen te oude computers. De volgende inleverdagen zijn op de zaterdagen 18 augustus en 25 augustus. De bazaar is op 31 augustus en 1 september.

Meer weten »

Zondagochtend met motetten van Bach en Rolle

17 juni; 10:30 - 11:45

Zondag 17 juni klinkt in de kerkdienst in de Maranathakerk muziek van Johann Sebastian Bach en zijn tijdgenoot Joh. Heinrich Rolle. Van Bach wordt het motet 'Lobet den Herrn (BWV 230) uitgevoerd. Medewerking verlenen leden van het barokorkest Musica Poetica, María Sánchez Ramírez, violoncello en Vincent Ranger, klavecimbel en orgel. Verder verlenen medewerking Michal Bitan, sopraan (foto), Aleksan Chobanov, alt, Carlos Negrín López, tenor, en João Luís Paixão, bas. Ook Maranathakerk-organist Bert van Stam speelt een werk van Bach, de fuga in d kl.,…

Meer weten »

Vrolijk concert: Bobander

17 juni; 17:00 - 18:00

Het energieke orkest Bobander speelt dansbare volksmuziek uit tal van Europese landen. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »

Jan en Sanne Terlouw, schrijvers

20 juni; 20:00 - 22:00
€5,00

Een avond met twee bijzondere schrijvers, de bekende D66-politicus Jan Terlouw en zijn dochter Sanne Terlouw. Ze vertellen over hun vruchtbare samenwerking, hun inspiratiebronnen en over het ambacht van het schrijven. Na hun voordracht gesprek met het publiek.

Meer weten »

Dineren voor een vriendenprijs

27 juni; 18:00 - 19:30

Eén keer per maand een gezellige maaltijd in de sfeervolle gemeentezaal van de Maranathakerk. En dat voor een vriendenprijs: slechts 5 euro. Reserveren: tel. (070) 355 73 56. Het aperitief wordt ingeschonken vanaf 17 uur.

Meer weten »
juli 2018

Buurtkoffie met levende muziek

4 juli; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Kom gezellig koffie drinken in de Maranathakerk. Elke woensdag van 10-12 uur. Bovendien op iedere eerste woensdag van de maand met gevarieerde levende muziek: klassiek, modern, koorzang, solisten enz. Deze woensdag: Duo Blanchesse. Marjon van Es, zangeres, en Jaap de Wit, pianist, vormen een duo dat met een gevarieerd programma van licht-klassieke muziek en populaire songs een zonnig zomerprogramma brengt. Toegang vrij, collecte voor de onkosten bij de uitgang.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen