Laden Evenementen

Aankomende Evenementen

Evenementen Search and Views Navigation

Evenement Views Navigation

november 2019

Koffie met levende muziek

6 november; 10:00 - 12:00

Trek in koffie? Vanochtend staat van 10 tot 12 uur de koffie klaar. Er is ook levende muziek. Guido van de Meent, begenadigd zanger en pianist, brengt bekende Franse chansons en Nederlandse beroemde luisterliedjes. Koffie en muziek zijn gratis.

Meer weten »

Den Haag gezien door kunstenaarsogen

20 november; 14:30 - 16:30

Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de Maranathakerk werken ruim tien landelijk bekende kunstenaars deze zomer en herfst aan ‘nieuwe Haagse stadsgezichten’ in een wijde kring rond de kerk. Enkelen schilderen het interieur. Van 21 december tot half januari is van hun werk een expositie te zien bij Kunstzaal Van Heijningen aan het Noordeinde. Vooruitlopend op deze tentoonstelling vertellen enkele schilders over dit unieke project. Met welke ogen kijken zij naar de stad, én naar de Maranathakerk? Op de…

Meer weten »

Concert: Musica Poëtica met ‘familieprogramma’

24 november; 17:00 - 18:00
barokensemble-music-poetica-maranathakerk-denhaag

Het Haagse orkest Musica Poëtica onder leiding van Jörn Boysen brengt een familieprogramma voor kinderen en ouders, met muziek en theater uit de barok. De toegang is vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »

Lezing: Jan Rotmans over het klimaat

27 november; 20:00 - 22:00

Hoogleraar transitiekunde Jan Rotmans (Erasmusuniversiteit Rotterdam) heeft een duurzame samenleving op het oog waar mens en natuur beide tot hun recht komen. Hij is dé autoriteit in Nederland op het gebied van de klimaatdiscussie. Rotmans is een aanjager die de vertaalslag wil maken van de theoretische transitiewetenschap naar concrete acties en adviezen voor bedrijven, overheden en organisaties. Hij publiceerde onlangs het boekje ‘Omwenteling’. Lezing en gesprek. Een leerzame en praktische avond in samenwerking met de organisatie Duurzaam Den Haag.

Meer weten »

december 2019

Koffie met levende muziek

4 december; 10:00 - 12:00

Trek in koffie? Vanochtend staat van 10 tot 12 uur de koffie klaar. Er is ook levende muziek. De Quatre Mainsgroep Den Haag (vierhandig pianospel) brengt een aantrekkelijk programma van bekende, licht-klassieke werken, musicals en populaire melodieën. Koffie en muziek zijn gratis.

Meer weten »

Stomme film: Charlie Chaplin met orgelimprovisatie

8 december; 17:00 - 18:00

Vanmiddag wordt de film ‘The Kid’ van Charlie Chaplin vertoond. De geïmproviseerde muziek bij deze beroemde, geluidloze film uit 1921 wordt quatre mains verzorgd door twee concertorganisten, Geerten Liefting (Rotterdam, Utrecht) en Bert van Stam (Maranathakerk). Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »

Bach-cantatedienst, zondag 15 december

15 december; 10:30 - 11:45

Vanochtend wordt in de kerkdienst een cantate van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, ‘Nun komm, der Heiden Heiland' (BWV61).   Uitvoerenden zijn leden van het Haagse barokorkest Musica Poëtica met zangers onder leiding van Jörn Boysen. Voorganger is ds. Axel Wicke. Organist is Bert van Stam. Om 10.00 uur geeft de dirigent een educatieve toelichting op de cantate in de gemeentezaal. De dienst begint om 10.30 uur. Na afloop koffie. De toegang is vrij, collecte voor de onkosten bij de uitgang.

Meer weten »

Kerstconcert: De Byrds, samenzang bekende liederen

22 december; 17:00 - 18:00

Op de zondagmiddag voor Kerst is de Maranathakerk open. Het Haags kamerkoor De Byrds zingt klassieke werken. En de bezoekers zingen met elkaar bekende kerstliederen, begeleid door organist Bert van Stam. Na afloop glühwein met krentenbrood. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen