Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

april 2018

Goederen inleveren voor de bazaar

14 april; 10:00 - 12:00
bazaar-maranathakerk-denhaag

Vanochtend kunnen tussen 10 en 12 uur goederen worden ingeleverd voor de grote bazaar in het najaar. U kunt brengen: boeken (kunst, historie, literatuur), brocante, schilderijen, antiek, goede kleding, serviesgoed, klein huisraad, speelgoed, tassen, schoenen, sieraden. Geen meubels, geen loodzware tv's en geen te oude computers. De volgende inleverdagen zijn op de zaterdagen 16 juni, 18 augustus, 25 augustus. De bazaar is op 31 augustus en 1 september.

Meer weten »

Meditatieve wandeling

15 april; 16:00 - 17:30

Een meditatieve wandeling is anders dan een andere wandeling. Een deel van de route lopen we in stilte, we krijgen een tekst/gedachte aangereikt om op te kauwen en ook gelegenheid om iets van het doordachte of ervarene te delen met wandelgenoten. Soms lopen we door de duinen, soms door de stad. We starten bij de Bergkerk (Daal en Bergselaan 50A) en we doen een ‘rondje om de kerk’.Het jaarthema ‘Leven met verschil’ gaat als vanzelf in de wandelingen mee. Duur…

Meer weten »

Concert Musica Poëtica

15 april; 17:00 - 18:00

Barokorkest Musica Poëtica onder leiding van Jörn Boysen (foto). Werken van bekende componisten voor clavichord, klavecimbel en orgel. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »

Corien Glaudemans over: ‘De joden van Parnassia’

18 april; 14:30 - 16:30

Een middag over een vergeten hoofdstuk van de Haagse oorlogsgeschiedenis. Inleider is Corien Glaudemans (Stichting Joods Erfgoed Den Haag en Haags Gemeentearchief). Onderwerp is de tragedie van de 250 joodse bewoners (patiënten en onderduikers) die in de Tweede Wereldoorlog in de Haagse klinieken Bloemendaal en Rosenburg woonden (thans Parnassia). Voor hen is eind 2017 een herdenkingsmonument opgericht. Na de voordracht van mevrouw Glaudemans is er gelegenheid tot gesprek en gedachtenwisseling. Toegang gratis, bij de uitgang collecte voor de onkosten.  

Meer weten »

Thema-avond met Janneke Stegeman: ‘Alles moet anders’

25 april; 20:00 - 22:00
€5

Een avond met Janneke Stegeman, voormalig 'theoloog des vaderlands'. Zij doet een oproep aan witte Nederlanders met een christelijke achtergrond om in verzet te komen en hun stem te laten horen. Christelijke theologie was en is volgens haar de drijvende kracht achter 'wit racisme' en achter de ideologie van kolonialisme en slavernij. Ze pleit voor een bijzondere vorm van bevrijdingstheologie: niet om macht te veroveren, zoals vrouwen, Latijns-Amerikanen en Afro-Amerikanen in praktijk brengen, maar om macht en privileges op te…

Meer weten »
mei 2018

Buurtkoffie met levende muziek

2 mei; 10:00 - 12:00

Trek in een 'bakkie'? Kom gezellig koffie drinken in de Maranathakerk. Elke woensdag van 10-12 uur. Bovendien op iedere eerste woensdag van de maand met gevarieerde levende muziek: klassiek, modern, koorzang, solisten enz. Toegang vrij, collecte voor de onkosten bij de uitgang.

Meer weten »

Dineren voor een vriendenprijs

9 mei; 18:00 - 19:30

Eén keer per maand een gezellige maaltijd in de sfeervolle gemeentezaal van de Maranathakerk. En dat voor een vriendenprijs: slechts 5 euro. Reserveren: tel. (070) 355 73 56. Het aperitief wordt ingeschonken vanaf 17 uur.

Meer weten »

Memento Mori! Over kunst rond de dood

16 mei; 14:30 - 16:30

Voor veel kunstenaars is de dood een belangrijke inspiratiebron (geweest). Veel schilders reageerden in vroeger eeuwen op gangbare opvattingen, vaak ontleend aan de christelijke traditie sinds de vroege Middeleeuwen. Memento mori! Voordracht door ds. Axel Wicke. Toegang gratis, na afloop collecte voor de onkosten.

Meer weten »

Concert voor vierhandig piano

27 mei; 17:00 - 18:00

Karin Kuijper en Janine de Leeuw spelen werken van Bach, Gerswin en Bizet. Toegang vrij, collecte bij de uitgang.

Meer weten »

Vrijbuiter ontdekt islam: het boeiende leven van Christiaan Snouck Hurgronje

30 mei; 20:00 - 22:00
€5,00

Toen Nederland nog een koloniaal wereldrijk was met 60 miljoen moslims in Nederlands-Indië, verdiepte wetenschapper, avonturier en spion Christiaan Snouck Hurgronje (1857-1936) zich grondig in de islam en werd zelf moslim. Over hem heeft Philip Dröge een boeiende biografie geschreven, Pelgrim. Snouck Hurgronje was arabist, islamkenner en kenner van talen en culturen van Indonesië. Tevens was hij regeringsadviseur en als zodanig betrokken bij de zuivering van Atjeh. In zijn boek schetst de auteur het leven van Snouck Hurgronje in twee…

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen