Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

oktober 2017

De actualiteit van Thomas a Kempis

25 oktober; 20:00 - 22:00
€5

De monnik en mysticus Thomas van Kempen was een van de voortrekkers van de Moderne Devotie, de Nederlandse vernieuwingsbeweging van kerk en maatschappij in de veertiende en vijftiende eeuw in Oost-Nederland. De 'broeders des gemenen levens' worden gezien als wegbereiders van de Reformatie in de zestiende eeuw. Hij was volgeling van de bekende Geert Grote. Thomas a Kempis, zoals hij ook werd genoemd, werd geboren bij Keulen en woonde in kloosters in Deventer en Zwolle. In de laatste stad staat…

Meer weten »
november 2017

Concert: Het verlangen naar Italië

19 november; 17:00 - 18:00

De grote schrijver Goethe laat in een roman het meisje Mignon terugverlangen naar haar geboorteland Italië. De componisten Schubert, Schumann, Hugo Wolff,  Tsaikovsky en Liszt hebben voor deze romantische teksten prachtige muziek gemaakt. Een liedprogramma van Magdalena Pattianakotta en Annelies Dieudonné. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Meer weten »

Spotprenten van de Reformatie

22 november; 14:30 - 16:30

De Reformatie, 500 jaar gleden, was ook een mediarevolutie. Dankzij de nieuwe boekdrukkunst werd de godsdienststrijd tussen de Rooms-katholieke kerk en het protestantisme ook een regelrechte propagandaoorlog, vooral gevoerd met spotprenten. Voordracht met beelden door ds. Axel Wicke. Dit is een bijeenkomst in de serie 'Gesprek op woensdagmiddag'. Toegang gratis.

Meer weten »

Architect Hans van Beek over het aanzien van Den Haag

29 november; 20:00 - 22:00
€5

Architect Hans van Beek heeft zich in zijn lange carrière (Atelier Pro) intensief beziggehouden met het aanzien van Den Haag. Gesprek met een eigenzinnig visionair: welke ingrepen heeft Den Haag nodig en welke juist niet? Een avond over bouwen en slopen. En over de schoonheid van onze stad.

Meer weten »
+ Exporteer Evenementen