Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Evenementen weergave navigatie

Aankomende Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

augustus 2017

Een boeket bekende liederen

23 augustus; 15:00 - 16:00
Sity Smedinga ouderenpastoraat

Vertrouwde liederen zingen en luisteren naar mooie muziek. Thema van deze zomerzangdienst: 'Een boeket bekende liederen'. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Leiding: Sity Smedinga, kerkelijk werker ouderenpastoraat.

Meer weten »

Kerk open voor bezichtiging

25 augustus; 14:00 - 17:00
Maranathakerk, interieur

De Maranathakerk is in augustus elke vrijdagmiddag tussen 14 en 17 uur open voor bezichtiging. Bezoekers kunnen het gebouw bekijken, een kopje thee of koffie drinken en even praten met de gastvrouw of gastheer die aanwezig is.

Meer weten »

Goederen inleveren voor de bazaar

26 augustus; 10:00 - 12:00
bazaar-maranathakerk-denhaag

Vanochtend kunt u tussen 10 en 12 uur goederen inleveren voor de grote bazaar, later in het najaar. Welkom zijn boeken (kunst, historie, literatuur), schilderijen, goede kleding, antiek, brocante, serviesgoed, lampen, keukengerei, klein huisraad, speelgoed enz. Geen meubels, geen loodzware tv's en geen oude computers. Alles graag ingepakt in dozen. De bazaar is op vrijdag 1 en zaterdag 2 september.

Meer weten »
september 2017

Grote bazaar en snuffelmarkt

1 september; 14:00 - 19:00

Het jaarlijkse grote evenement van de Maranathakerk: de gezellige bazaar en snuffelmarkt. Met veel goede kleding, boeken, brocante, schilderijen, sieraden, antiek, speelgoed, keukengerei, klein huisraad, schoenen, tassen enz. En met een rad van avontuur en een loterij met dinerbonnen als fraaie prijzen. Plus een bar met drankjes en hapjes: taart, vis, saté. Een leuk uitje voor het hele gezin! De bazaar is vandaag geopend van 14 tot 19 uur. Toegang gratis. Morgen is de bazaar geopend van 10 tot 14…

Meer weten »

Grote bazaar en snuffelmarkt

2 september; 10:00 - 14:00

Het jaarlijkse grote evenement van de Maranathakerk: de gezellige bazaar en snuffelmarkt. Met veel goede kleding, boeken, brocante, schilderijen, sieraden, antiek, speelgoed, keukengerei, klein huisraad, schoenen, tassen enz. En met een rad van avontuur en een loterij met dinerbonnen als fraaie prijzen. Plus een bar met drankjes en hapjes: taart, vis, saté. Een leuk uitje voor het hele gezin! De bazaar is vandaag geopend van 10 tot 14 uur. Toegang gr

Meer weten »

Bach-cantatedienst

10 september; 10:30 - 11:45

Een bijzondere ervaring: een kerkdienst waarin een cantate van Johann Sebastian Bach wordt uitgevoerd. Met het Haagse barokorkest Musica Poëtica en zangers onder leiding van Jörn Boysen. Uitgevoerd wordt 'Ihr die ihr euch von Christi nennet (BWV 164). Voorganger is ds. Martine Nijveld. De dirigent geeft om 10 uur een korte educatieve toelichting op de cantate. Hij legt uit en laat horen welke muzikale en retorische vondsten Bach in zijn stukken stopte.

Meer weten »

Beter eten, maar hoe dan?

27 september; 20:00

Voedselschandalen in een breder perspectief gezet: een avond met politicoloog en voedselwetenschapper Herman Lelieveldt. Hij schreef onlangs het boek 'De voedselparadox', over het merkwaardige onvermogen om iets aan ons voedselsysteem te veranderen. Wat zit ons streven naar 'beter eten' in de weg? Voordracht en gesprek.

Meer weten »
oktober 2017

Buurtkoffie met levende muziek

4 oktober; 10:00 - 12:00

Vanochtend trek in een 'bakkie'? Kom gezellig koffie drinken in de gemeentezaal van de Maranathakerk. Elke woensdag van 10 tot 12 uur. Plus: iedere eerste woensdag van de maand met levende muziek. Vanochtend: Zangeres Helmi Verhoeven met romantische Schubertliederen. Ze wordt begeleid op de vleugel.

Meer weten »
€5

De actualiteit van Thomas a Kempis

25 oktober; 20:00 - 22:00

De monnik en mysticus Thomas van Kempen was een van de voortrekkers van de Moderne Devotie, de Nederlandse vernieuwingsbeweging van kerk en maatschappij in de veertiende en vijftiende eeuw in Oost-Nederland. De 'broeders des gemenen levens' worden gezien als wegbereiders van de Reformatie in de zestiende eeuw. Hij was volgeling van de bekende Geert Grote. Thomas a Kempis, zoals hij ook werd genoemd, werd geboren bij Keulen en woonde in kloosters in Deventer en Zwolle. In de laatste stad staat…

Meer weten »
+ Export Events